Onze visie op huisartsenzorg kan in een aantal kernwoorden worden samengevat: kennis, zelfstandigheid, oplossingsgericht, laagdrempelig, vernieuwing en samenwerking met zowel de patiënt als andere zorgprofessionals.
Om tot een goede en op maat gesneden behandeling te komen is medische kennis onontbeerlijk. Door regelmatige na- en bijscholing zorgen we dat deze kennis up-to-date blijft. Hierbij gaan we uit van recente inzichten, wetenschappelijk onderzoek is de basis van ons handelen.
Daarnaast maken we gebruik van kennis over iemands leefomgeving en geschiedenis. We helpen de patiënt zoeken naar de mogelijkheden om de gewenste situatie te bereiken, denken in oplossingen. De patiënt is tenslotte de expert met betrekking tot zijn eigen leven. Zo pogen we zelfstandigheid te bevorderen, uiteraard afhankelijk van iemands mogelijkheden en behoefte.
Huisartsenzorg is de eerste stap in de zorg en moet makkelijk toegankelijk en laagdrempelig zijn. Huisartsenzorg is ook eerstelijnszorg. Door samenwerking met andere disciplines in de eerste lijn proberen we de kosten te beheersen en daarbij het aanbod en de kwaliteit te bevorderen. De diagnostiek en behandelingsmogelijkheden binnen de praktijk proberen we aan te passen aan de mogelijkheden van vandaag. Zo vernieuwen we ons zorgaanbod en blijven we goede zorg dicht bij huis leveren. Opleiden van nieuwe zorgprofessionals in onmisbaar voor de toekomst. Studenten in de zorgsector, kunnen niet zonder praktijkervaring. We maken dan ook tijd en ruimte vrij voor de begeleiding van artsen, assistenten en praktijkondersteuners in opleiding.
Onze huisartsenpraktijk biedt generalistische huisartsgeneeskundige zorg voor mensen in het dorp Ede. Wij willen betrokken en laagdrempelige zorg leveren binnen de grenzen van onze mogelijkheden. De kern van onze hulpverlening is de hulpvraag van degene die hulp zoekt. Wij trachten deze zo goed en gericht mogelijk te beantwoorden, zelf te behandelen waar mogelijk en door te verwijzen waar nodig. Zelf behandelen betekent niet dat de huisarts de volledige behandeling doet. Samenwerking binnen de eerste lijn is onontbeerlijk om mensen dicht bij huis te kunnen blijven behandelen. De gezondheidszorg verandert ingrijpend. De huisarts krijgt een steeds centralere rol toebedeeld, vooral door bezuinigingen en tekorten gedreven. Aan ons de taak om de veranderende vraag het hoofd te bieden.
De huisarts is steeds minder de dokter voor de kleine kwalen geworden en steeds meer een begeleider van mensen met complexe en vaak meerdere chronische aandoeningen. Daarbij is hij vaak de enige die het volledige overzicht heeft. Dit vormt een uitdaging, die met de hele praktijk, met alle medewerkers, aangegaan wordt.
Onze praktijk biedt basis huisartsgeneeskundige zorg voor alle gezondheidsklachten. Wij zijn het eerste aanspreekpunt en zetten na meer of minder uitgebreide diagnostiek (waarvan de basis gevormd worden door anamnese en lichamelijk onderzoek) zo mogelijk een behandeling in. Als dat niet mogelijk is of als er een wens is tot meer diagnostische zekerheid wordt doorverwezen naar een andere zorgverlener. Hulpvragen worden in eerste instantie aan de hand van de NHG triagewijzer door de assistente beoordeeld en overlegt met een van de huisartsen. Op basis hiervan wordt ook een urgentie omschreven en een afspraak gemaakt. Tijdens avond-nacht en weekenden kunnen patiënten gebruik maken van de Huisartsenspoedpost Gelderse Vallei voor spoedeisende vragen. Hiertoe worden zij doorverwezen via de telefoon of de website.