Onze praktijk gaat afscheid nemen van de herhaalreceptenlijn.

 Vanaf 1 januari kan u geen verzoeken voor herhaalmedicatie meer achterlaten op de herhaalreceptenlijn. De afgelopen jaren zijn er veel andere manieren gekomen om uw herhaalmedicatie te bestellen. 

 Wanneer het gaat om medicijnen die u vast of voor langere tijd gebruikt dan kan u uitstekend voor uw herhaling bij de apotheek terecht. De apotheken in Ede bieden een uitgebreide herhaalservice aan en ook via ons patientenportaal kan u 24/7 uw medicijnen bestellen. 

 Voor herhaalrecepten hoeft u de praktijkassistente niet te bellen. Wanneer u vragen heeft over het gebruik of de dosering, dan neemt u contact met ons op. Dat kan telefonisch of per eConsult. 

 Hieronder zetten wij de opties voor u op een rijtje. 

Herhaalmedicatie via de apotheek 

 Aanvragen via het herhaalnummer 

U gaat naar de website van uw apotheek. Hieronder treft u de verschillende links naar de herhaalpagina van uw eigen apotheek. 

 Als u in het bezit bent van een herhaalnummer (deze staat op het etiket van het medicijndoosje), kunt u via de website van uw apotheek gebruik maken van de herhaalmodule.  

U toetst de vier cijfers van uw geboortejaar in en u vult het herhaalnummer in (zonder de puntjes). Vervolgens klikt u op medicijn aanvragen. 

 Apotheek Weideman 

https://www.serviceapotheek.nl/weideman/herhalen 

Acacia Apotheek 

https://www.serviceapotheek.nl/acacia/herhalen 

Edesche Apotheek 

https://www.serviceapotheek.nl/edesche/herhaalservice 

Veldhuizen Apotheek 

https://www.serviceapotheek.nl/veldhuizen/herhaalservice 

Apotheek Rietkampen 

https://www.serviceapotheek.nl/rietkampen/herhalen 

Apotheek Kernhem 

https://www.serviceapotheek.nl/kernhem/herhalen 

 Herhaalformulier 

Met het herhaalformulier kunt u de middelen, waarvoor herhalen mogelijk is, direct bij uw apotheek bestellen. Dit formulier kunt u terugvinden wanneer u gebruik maakt van bovenstaande link van uw apotheek. 

 Online of met de Service Apotheek-app 

Een nieuwe bestelling plaatsen met uw recept gaat het meest eenvoudig met de Service Apotheek-app. Dan ziet u, uw eigen medicatieoverzicht en vraagt u gemakkelijk, snel en veilig herhaalrecepten aan. Via deze app kunt u ook een foto van uw recept naar de apotheek sturen. 

 Herhaalservice 

De Herhaalservice is de meest eenvoudige oplossing als u voor langere tijd medicijnen gebruikt. De apotheek zorgt ervoor dat uw medicijnen op tijd klaarstaan. Daar hoef u zelf niets voor te doen. U krijgt van de apotheek bericht zodra u de medicatie kunt ophalen. 

 Let op: deze Herhaalservice kunt u alleen gebruiken voor medicijnen die u met een vaste regelmaat gebruikt. Medicijnen die niet onder de herhaalservice vallen, zoals crèmes of medicijnen die u niet chronisch gebruikt, vraag u op één van de andere manieren aan. 

 Patientenportaal  

U kunt uw herhaalrecepten online bestellen op MijnGezondheid.net. U kunt ook gebruik maken van de MedGemak app. Lees https://huisartsenpraktijkdetulp.nl/mijngezondheid-net/meer op onze website over MijnGezondheid.net.  

 Specialist 

Heeft een specialist in het Gelderse Vallei ziekenhuis u een medicijnen voorgeschreven, dan vraagt u bij de specialist een nieuw recept aan. Dat kan u via de website van het ziekenhuis doen. 

Uitleg hierover en het aanvraagformulier kan u vinden op de website van het Gelderse Vallei ziekenhuis. 

 

Voor alle manieren geldt dat aanvragen die op werkdagen vóór 11.00 uur zijn ingediend, de volgende werkdag na 11.00uur bij uw eigen apotheek kunnen worden afgehaald. 

Mocht u of iemand anders niet in staat zijn om de medicatie bij de apotheek op te halen dan dient u dit duidelijk te vermelden bij uw aanvraag. 

 

Meer nieuws