De praktijk
Vanwege de ontwikkelingen rondom het corona virus zal de praktijk de komende tijd haar zorgverlening anders vorm geven. De praktijk heeft ervoor gekozen om controle afspraken op dit moment niet door te laten gaan. Uiteraard kunt u met ernstige gezondheidsklachten wel bij ons terecht. Het maken van online afspraken is op dit moment niet mogelijk. De praktijk probeert zoveel mogelijk vragen en klachten telefonisch of per e-consult af te handelen. Het kan dus zijn dat we uw afspraak wijzigen in een telefonisch contact. De praktijkassistente zal u hier indien nodig over berichten.

Het spreekuur van de praktijkondersteuner GGZ gaat op aangepaste wijze door. Middels een telefonische afspraak of een beeldbel verbinding kan het gesprek plaatsvinden. U wordt door uw praktijkondersteuner GGZ hierover ingelicht.

Wij verzoeken patiënten met klachten van neusverkoudheid of niezen of hoesten of keelpijn of verhoging of koorts niet naar de praktijk te komen. Indien u al een afspraak heeft staan vragen wij u contact op te nemen met de assistente. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

Wij volgen de Landelijke richtlijnen en adviezen vanuit de RIVM en de beroepsvereniging en houden de ontwikkelingen nauw in de gaten. Over de duur van deze maatregel kunnen wij op dit moment nog geen voorspellingen doen.

Blijf thuis
Bij verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging (<38 graden) of koorts (>38 graden)
U hoeft bij deze klachten niet getest te worden. Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.

Bel direct de assistente
Als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt
Als u ouder bent dan 70 jaar,  een chronische ziekte of een verminderde weerstand heeft
Als u koorts heeft ( meer dan 38 graden) en hoest of moeilijk ademt.
Ga niet naar de praktijk toe, de assistente vertelt aan de telefoon wat u moet doen.

Belangrijke maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het corona virus te voorkomen:

  • Blijf thuis
  • Was uw handen vaak met zeep.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geef anderen geen hand.
  • Ontvang zo min mogelijk bezoek
  • Houd anderhalve meter afstand

Bij vragen:

  • Landelijk informatienummer: 0800-1351
  • Kijk op site van Thuisarts.nl of het RIVM

 

Vragen over behandelwensen bij corona. 

Er is de afgelopen tijd in de media veel aandacht besteed aan de vraag die door huisartsen wordt gesteld aan hun patiënten rondom de behandelwensen bij corona. Ook onze praktijk heeft aandacht voor deze vraag. Normaal gesproken voeren wij deze belangrijke gesprekken met u thuis of in de spreekkamer. Helaas is dit door de huidige crisis niet mogelijk.

Het kan gebeuren dat u wordt gebeld door een van de huisartsen of door de praktijkondersteuner om dit met u te bespreken. Dit gesprek kan u mogelijk helpen bij het maken van een keuze of eventueel uw zorgen over dit onderwerp wegnemen.

Hieronder treft u aanvullende informatie over behandelwensen bij corona.

Lees hier meer over op de website van thuisarts.nl en in bijgevoegde brief.

Behandelwensen ten tijde van corona

Update 03-04-2020
11.30 uur

Meer nieuws